Blok czekoladowy

Autor:

Aneta P

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • masło Łaciate 200g,
  • cukier 3/4 szk,
  • woda 1/2 szk,
  • kakao 4 łyżki,
  • mleko w proszku Łaciate 40 dag,
  • herbatniki 5 - 6 szt,
  • ryż preparowany 1/2 szk,

Przygotowanie

Krok 1

Masło roztopić. Dodać cukier, wodę, kakao i wymieszać. Podgrzewać do momentu aż cukier rozpuści się. Do lekko ciepłej masy dodać mleko w proszku i wymieszać.



Krok 2

Herbatniki pokruszyć. Następnie dodać herbatniki i ryż do masy.



Krok 3

Całość przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy i schłodzić.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.