Mrożony mus jogurtowo-czereśniowy

Autor:

Ania321

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • czereśnie 25-30 dkg ,
  • jogurt naturalny 250 gram ,
  • miód 1 łyżka

Przygotowanie

Krok 1

Czereśnie wypłukać pod bieżącą wodą i usunąć pestki. Przełożyć czereśnie do naczynia do miksowania i zblendować na gładką masę. Dodać jogurt naturalny i miksować jeszcze przez chwilę. Dodać łyżkę miodu i miksować jeszcze 1-2 minuty, aż składniki dobrze się połączą. Wlać mus do pojemniczków na lody lub do miseczek. Wstawić do zamrażarki na minimum 3-4 godziny.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.