Botwinka z kaszą owsianą i pieczarkami

Autor:

Ania321

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 ćwiartki z kurczaka
  • 1 duży pęczek botwinki
  • 2 ziemniaki
  • 2 pietruszki
  • 3 młode marchewki
  • 100 g kaszy owsianej
  • 150 g pieczarek
  • 3 liście laurowe
  • Kilka ziarenek ziela angielskiego
  • Sól himalajska
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Mięso umyć i wrzucić do wrzącej osolonej wody. Dodać liście laurowe oraz ziele angielskie i gotować do miękkości. Następnie wyjąć mięso z wywaru.



Krok 2

Ziemniaki i młode buraczki pokroić w kostkę, pietruszkę i marchewkę w plasterki lub półplasterki. Wrzucić do garnka i gotować 5 minut.



Krok 3

Następnie dodać kaszę owsianą i gotować 10 minut.



Krok 4

Pieczarki oczyścić i pokroić w cienkie plasterki.



Krok 5

Listki botwinki pokroić razem z łodygami. Wrzucić do garnka i gotować 5 minut. Przyprawić zupę do smaku pieprzem i jeszcze ewentualnie solą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.