Jajka faszerowane groszkiem i anchois

Autor:

Ania321

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 jajka
  • 4 łyżki groszku konserwowego
  • 5 filecików anchois
  • 1 ogórek konserwowy
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka chrzanu ze słoika
  • Pieprz
  • Sól

Przygotowanie

Krok 1

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, przekroić wzdłuż i delikatnie wyjąć żółtka. Rozgnieść je razem z groszkiem tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem.





Krok 2

Dodać ogórka pokrojonego w drobniutką kostkę oraz fileciki anchois pokrojone na małe kawałki. Wymieszać.



Krok 3

Dodać majonez i chrzan. Przyprawić farsz do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz małą szczyptą soli. Faszerować jajka.



Krok 4

Przed podaniem schłodzić w lodówce.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.