Serowe oponki

Autor:

Śnieżynka

Danie: Podwieczorek

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Podwieczorek

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 40 dag mąki pszennej
  • 1/2 kg sera twarogowego
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 płaska łyżeczka sody
  • 2 jajka
  • 3 łyżki cukru pudru
  • olej do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Ser przemielić w maszynce do mięsa lub przecisnąć przez praskę.



Krok 2

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą, przesiać, dodać ser, jajka, olej i cukier, szybko zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować, szklanką wycinać duże krążki, a w środku kieliszkiem mniejsze. Smażyć na złoty kolor w rozgrzanym głębokim tłuszczu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.