Brzoskwinia grillowana z boczkiem

Grillowany boczek idealnie komponuje się ze słodką brzoskwinią. Jest to szybki i prosty sposób na przygotowanie pysznej przekąski. Jeśli szukasz pomysłu na smaczną przekąskę dla gości, ten przepis jest dla Ciebie.

Osób: 6

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 6

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 3 brzoskwinie
  • - 24 plasterki cienkiego boczku
  • - ocet balsamiczny do polania (gęsty np. pomarańczowy)

Przygotowanie

Krok 1

Brzoskwinie myjemy i suszymy. Kroimy na 8 części.



Krok 2

Każda kawałek brzoskwini owijamy plastrem boczku.



Krok 3

Patelnię grillową rozgrzewamy i układamy zawijane brzoskwinie w boczku. Opiekamy z każdej strony na rumiano. Następnie polewamy octem balsamicznym.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.