Chrupiące grzanki z CHRZANOWĄ BITĄ ŚMIETANĄ POSYPANĄ PUDREM Z PESTEK DYNI

Autor:

Magda EM

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • chleb na grzanki
  • 500 ml Śmietanka Łaciata 36%
  • Chrzan tarty do smaku ok 1 łyżeczki
  • Szczyptą soli
  • Garść pestek z dyni
  • Masło Łaciate do smażenia grzanek
  • Odrobina oleju do smażenia grzanek

Przygotowanie

Krok 1

Pestki dyni zmiel na puder. Śmietankę Łaciata 36% ubij na puch ze szczyptą soli. Dodaj do smaku chrzan i delikatnie wymieszaj - wstaw do lodówki. Chleb pokrój na duże kostki i obsmaż z każdej strony na złoto na rozgrzanej patelni z masłem i odrobina oleju. Usmażone grzanki wsyp do ładnego naczynia, bitą śmietanę posyp pudrem z pestek dyni. Danie jest gotowe. Delektuj się chrupiącymi grzankami zanurzając je w puchatej śmietance.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.