Białka ubić na sztywno pianę dodać stopniowo cukier, żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C około 25 minut.
Śmietanka Łaciata 30 % powinna być dobrze schłodzona. Galaretkę bezbarwna rozpuścić w szklance wody i gdy będzie już zimna ubić ze śmietaną. Wyłożyć biała masę na zimny biszkopt. Na masę rozłożyć delicje.
Śmietanka Łaciata 30% powinna być dobrze schłodzona. Galaretkę niebieską rozpuścić w szklance wody, a po ostudzeniu ubić ze śmietanką. Wyłożyć na delicje. Na niebieska masę wyłożyć ciastka szkolne lub herbatniki.
Jagody rozsypać na blaszkę. Dwie galaretki niebieskie rozpuścić w wodzie, a następnie jak zaczną tężec wylać na jagody. Gdy całość zastygnie wyłożyć na herbatniki. Ciasto schłodzić i podawać po czym można bujać w obłokach!
Dodaj komentarz