Bułeczki czosnkowe z parmezanem

Autor:

Ana1986

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Bułeczki

  • Polubisz komnatarz Karoliny rybackiej gramy razem o ubrnka dla psiakow naszych ,
  • ,
  • https://www.facebook.com/ubrankadlapsowyorkshop/posts/2916040975107349?comment_id=2916074701770643

Czosnek

  • Polubisz komnatarz Karoliny rybackiej gramy razem o ubrnka dla psiakow naszych ,
  • ,
  • https://www.facebook.com/ubrankadlapsowyorkshop/posts/2916040975107349?comment_id=2916074701770643

Przygotowanie

Krok 1

MAKE wsyp do miski .W śmietanie rozpuść drozdze oraz dodaj odrobine cukru.Nastepnie dodoaj do maki jajko oraz olej i przypraw po 1 łyżce .Na tarce zetrzyj ser .Dodaj 200 ml wody letniej.Delikatnie palcami zgniesc w misce ciasto. Wrzuc na blat lekko podsypujac maka i zagniatać do momentu az ciasto zacznie ladnie odchodzić od dloni. Odlozyc do naczynia az cisto podwoji dwoja objętość. NASTĘPNIE formować male buleczki ok 13-15 szt .Ulozyc na blaszce i blaszke odlozyc na kolejne 15 minut . Po tym czasie posmarować kazda bulke odrobina oleju i posypać drobnum parmezanem





Wskazówki

Piec 20p stopni przez 20 minut

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.