Sałatka z pomidorkami koktajlowymi i miodem

Pomidorki koktajlowe są dostępne w różnych kolorach, przez cały rok. Korzystajmy z różnych wariantów i używajmy ich jako małej alternatywy dla tradycyjnych pomidorów, mimo rozmiaru są tak samo smaczne i zdrowe

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 opakowanie pomidorków koktajlowych
  • 1 opakowanie mix sałat
  • miód
  • kilka listków natki pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Do miski wsypujemy mix sałat, od razu jest gotowy do podania, nie trzeba go myć, następnie drobno siekamy listki pietruszki, tym samym wydobywamy ich smak i niezwykły aromat.



Krok 2

Do całości dodajemy pomidorki koktajlowe, które wcześniej myjemy. Wszystkie składniki skrapiamy miodem i dokładnie mieszamy tuż przed podaniem.



Wskazówki

Przy wybieraniu miodu należy sprawdzić datę rozlewu na etykiecie, jeśli po około trzech miesiącach od daty miód wciąż pozostaje płynny, możesz podejrzewać, iż dodano do niego cukru, ponieważ miód każdego rodzaju powinien już w tym czasie skrystalizować się.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.