Pomidorki koktajlowe są dostępne w różnych kolorach, przez cały rok. Korzystajmy z różnych wariantów i używajmy ich jako małej alternatywy dla tradycyjnych pomidorów, mimo rozmiaru są tak samo smaczne i zdrowe
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Fit
Do miski wsypujemy mix sałat, od razu jest gotowy do podania, nie trzeba go myć, następnie drobno siekamy listki pietruszki, tym samym wydobywamy ich smak i niezwykły aromat.
Do całości dodajemy pomidorki koktajlowe, które wcześniej myjemy. Wszystkie składniki skrapiamy miodem i dokładnie mieszamy tuż przed podaniem.
Przy wybieraniu miodu należy sprawdzić datę rozlewu na etykiecie, jeśli po około trzech miesiącach od daty miód wciąż pozostaje płynny, możesz podejrzewać, iż dodano do niego cukru, ponieważ miód każdego rodzaju powinien już w tym czasie skrystalizować się.
Dodaj komentarz