Bulion do risotto

Zanim zaczniemy przyrządzać risotto, musimy zaopatrzyć się w bulion. Rodzaj bulionu uzależniony jest od składników jakie używamy do risotta. Do przepisu możesz wykorzystać zarówno wołowinę jak i drób.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Seler

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Seler


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - pęczek włoszczyzny
  • - odpowiedni rodzaj mięsa (np. wołowina lub drób)
  • - przyprawy (sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy)

Przygotowanie

Krok 1

Mięso wkładamy do garnka. Zalewamy wodą tak, aby przykryć mięso.



Krok 2

Dodajemy włoszczyznę i przyprawy.



Krok 3

Gotujemy na wolnym ogniu tak, aby uniknąć wrzenia.



Krok 4

Przelewamy bulion przez sito, aby był klarowny.



Wskazówki

Pamiętaj, aby bulion dodawać do ryżu zawsze małymi porcjami!

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.