Zupa truskawkowa z jałowcem

Pyszna, zaskakująca połączeniem smaków zupa truskawkowa z jałowcem to pomysł na niezwykle aromatyczne, lekko egzotyczne danie. Idealne na spotkanie w gronie znajomych.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Truskawki

Wegetariańskie

Fit

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Truskawki

Wegetariańskie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 kg truskawek
  • - 2 jabłka
  • - 1 łyżeczka nasion jałowca
  • - 2 nasiona kardamonu
  • - 1 łyżeczka cynamonu
  • - ½ łyżeczki imbiru
  • - 1 cytryna
  • - 2 łyżki cukru

Przygotowanie

Krok 1

Truskawki myjemy i usuwamy z nich szypułki. Jabłka pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę.



Krok 2

Owoce przekładamy do garnka. Dodajemy sok z cytryny i cukier. Zalewamy niewielką ilością wody, dodajemy jałowiec i przyprawy i gotujemy ok. 15 minut na małym ogniu. Po tym czasie odławiamy wszystkie ziarna.



Krok 3

Przed podaniem ozdabiamy np. miętą i świeżymi owocami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.