Buraki czerwone z chrzanem i majonezem

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 0,5 kg buraków czerwonych
  • 1 kiszony ogórek
  • 1 jabłko
  • 2 łyżki tartego chrzanu
  • 1-2 łyżki majonezu
  • Ocet winny do smaku
  • Sól do smaku
  • Cukier do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Szczypior

Przygotowanie

Krok 1

Buraki dokładnie umyć i ugotować w łupinkach lub upiec w piekarniku. Następnie ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Jabłko obrać, usunąć gniazda z nasionami. Do buraków dodać starte na tarce jabłko i kiszonego ogórka.





Krok 2

Połączyć z tartym chrzanem i majonezem. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, octem i cukrem, wymieszać.





Wskazówki

Podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.