Składniki:

  • 15 rurek makaronu cannelloni
  • 100 g parmezanu
  • 500 g mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 jajo
  • sól
  • pieprz
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g masła
  • 1 cebula
  • Oliwa z oliwek

Przygotowanie

Krok 1

Rozgrzewamy piekarnik do 190 °C .



Krok 2

Gotujemy makaron cannelloni w osolonej wodzie, do miękkości al dente.



Krok 3

Mięso przyprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy jajko i całość mieszamy. Rozgrzewamy patelnię , wrzucamy masło oraz drobno posiekana cebulkę i czosnek. Gdy cebulka się zeszkli dodajemy mięso. Smażymy całość.



Krok 4

Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą z oliwek. Nadziewamy makaron gotowym farszem i układamy w naczyniu. Posypujemy startym parmezanem.



Krok 5

Pieczemy 10 minut.



Wskazówki

Podajemy z oliwą z oliwek

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.