Pod koniec sezonu grillowego często czujemy już przesyt ciężkimi daniami mięsnymi. Warto wtedy wypróbować wegetariańskie szaszłyki z serem mozarella, pomidorkami i cukinią, które są pyszne, a przy tym lekkie.
Danie: Kolacja, Obiad
Osób: 3
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Fit
Bez glutenu
Bez laktozy
Ser halloumi pokroić w dużą kostkę, a cukinię w grubsze półplasterki. Przełożyć do miski wraz z pomidorkami koktajlowymi.
Ser mozzarella pokroić w dużą kostkę, a cukinię w grubsze półplasterki. Przełożyć do miski wraz z pomidorkami koktajlowymi.
Składniki naprzemiennie nabijać na patyczki do szaszłyków. Posolić i popieprzyć.
Grillować ze wszystkich stron na dobrze rozgrzanym grillu około 10 minut, aż skóra pomidorków popęka, a ser roztopi się w środku.
Dodaj komentarz