Szaszłyki z halloumi, pomidorkami i cukinią

Pod koniec sezonu grillowego często czujemy już przesyt ciężkimi daniami mięsnymi. Warto wtedy wypróbować wegetariańskie szaszłyki z serem mozarella, pomidorkami i cukinią, które są pyszne, a przy tym lekkie.

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu

Bez laktozy

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu

Bez laktozy


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - kostka 300 g sera Mozarella Mlekpol
  • - 250 g pomidorków koktajlowych,
  • - 1 niewielka cukinia,
  • - sól i pieprz

Marynata:

  • - 4 łyżki oliwy z oliwek,
  • - sok i skórka z ½ cytryny,
  • - ½ łyżeczki płatków chili

Przygotowanie

Krok 1

Ser halloumi pokroić w dużą kostkę, a cukinię w grubsze półplasterki. Przełożyć do miski wraz z pomidorkami koktajlowymi.



Krok 2

Ser mozarella pokroić w dużą kostkę, a cukinię w grubsze półplasterki. Przełożyć do miski wraz z pomidorkami koktajlowymi.



Krok 3

Składniki naprzemiennie nabijać na patyczki do szaszłyków. Posolić i popieprzyć.



Krok 4

Grillować ze wszystkich stron na dobrze rozgrzanym grillu około 10 minut, aż skóra pomidorków popęka, a ser roztopi się w środku.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.