Zapiekanka z makaronem cannelloni i sosem beszamelowym. Idealna na spotkania z przyjaciółmi jak i obiad.
Danie: Obiad
Osób: 6
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Nastawiamy piekarnik na 200 stopni C.
Na rozgrzanej patelni smażymy szpinak z dodatkiem masła. Dodajemy szynkę pokrojona w kawałki. Następnie przekładamy całość do miski i łączymy z pokrojoną w kostkę mozzarellą. Doprawiamy farsz sola i pieprzem. Faszerujemy rurki i układamy w naczyniu żaroodpornym.
W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i smażymy. Następnie stopniowo dodajemy mleko. Doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowanym sosem zalewamy cannelloni, a całość posypujemy startym parmezanem.
Pieczemy 30 minut.
Dodaj komentarz