Makaron a'la bolognese

Autor:

Ania321

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200 g makaronu tagliatelle
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Parmezan
  • Bazylia
  • Oregano
  • Sól
  • Czarny pieprz mielony

Przygotowanie

Krok 1

Wstawić wodę na makaron - ugotować go al dente w osolonej wodzie.



Krok 2

Cebulę pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzaną oliwę i zeszklić ją.



Krok 3

Dodać pomidory z puszki. Przyprawić dużą ilością bazylii i oregano, a także pieprzem i solą. Dusić około 10 minut.



Krok 4

Dodać ugotowany makaron, wymieszać i przesmażyć jeszcze przez chwilę.



Krok 5

Gotowe danie posypać startym parmezanem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.