Chałka

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Ciasto

  • 500 g mąki pszennej
  • 30 g drożdży świeżych
  • 80 g cukru
  • 200 ml mleka Łaciate 3,2%
  • 3 żółtka jaj
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 80 g masła Łaciate
  • 1/4 łyżeczki soli

Kruszonka

  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • Do posmarowania
  • 1 całe jajko + łyżka wody

Przygotowanie

Przygotowanie:

Drożdże mieszamy z cukrem, dodajemy ciepłe mleko (ok.35-40 stopni), szczyptę soli



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.