Grzybowy omlet

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 jajka
  • 230 g grzybów
  • 1/2 pomidora
  • 1/2 małej cebuli
  • 1 łyżka mąki
  • 1/2 łyżki masła Łaciate
  • odrobina papryczki chili
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1 

Jeśli używasz grzybów mrożonych najpierw je rozmroź. Grzyby wrzuć do gotującej się wody. Gotuj je przez 10-15 min na średnim ogniu. Odcedź i ostudź.



Krok 2

Pomidora i cebulę pokrój w kostkę. Z chili wyjmij pestki i posiekaj drobno. Natkę pietruszki także posiekaj drobno.



Krok 3

Do miski dodaj jajka, grzyby, pomidora, cebulę, chili, mąkę i natkę pietruszki. Dokładnie wymieszaj.



Krok 4

Na patelni rozgrzej masło i zmniejsz ogień. Wylej gotową masę na patelnie i smaż na małym ogniu. Po chwili przewróć na drugą stronę. Jajko ma się ściąć równomiernie z obu stron. Podawaj od razu. Smacznego!



Wskazówki

Grzyby możesz także zamienić na pieczarki.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.