Chilijska frittata

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 łyżki oleju
  • ½ szklanki tartych ziemniaków
  • 1 marchew
  • 2 zielone cebulki
  • 1/4 szklanki tartego sera Gouda Mlekpol
  • 4-5 suszonych pomidorów
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki masła Łaciate

Przygotowanie

Krok 1

Wlej olej na patelnię i rozgrzej go. Wrzuć starte ziemniaki. Mieszaj i usmaż je na złoty kolor.



Krok 2

W większej misce wymieszaj startą marchew, zieloną cebulę, ser i pokrojone drobno suszone pomidory. Dodaj rozbite jajko i przygotowane wcześniej ziemniaki. Dopraw pieprzem i solą.



Krok 3

Tak przygotowaną masę wyłóż na rozgrzaną patelnię z rozpuszczonym masłem. Mieszaj do momentu, aż całość nie zacznie się ścinać. Przykryj patelnię pokrywką i smaż do całkowitego ścięcia. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.