Bajgle z twarożkiem, gruszką, miodem i chrupiącymi orzechami włoskimi to propozycja na pyszne śniadanie na słodko. Na pewno będzie to ciekawa odskocznia od klasycznych kanapek. Jeśli mamy ochotę, pieczywo można pogrzać wcześniej w opiekaczu lub piekarniku.
Danie: Śniadanie
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Orzechy
Wegetariańskie
Twaróg wymieszać widelcem razem ze śmietaną i cukrem.
Orzechy włoskie uprażyć na suchej patelni, uważając, by się nie przypaliły. Następnie niedbale posiekać.
Gruszkę umyć, osuszyć, przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne. Pokroić w plastry.
Bajgle przekroić na pół. Jedną stronę posmarować twarożkiem, następnie położyć plastry gruszki. Każdy bajgiel polać łyżeczką miodu (jeśli miód nie ma płynnej konsystencji, można podgrzać go chwilę w mikrofali). Całość posypać orzechami włoskimi. Przykryć drugą kromką.
Dodaj komentarz