Bajgle z twarożkiem, gruszką, miodem i orzechami

Bajgle z twarożkiem, gruszką, miodem i chrupiącymi orzechami włoskimi to propozycja na pyszne śniadanie na słodko. Na pewno będzie to ciekawa odskocznia od klasycznych kanapek. Jeśli mamy ochotę, pieczywo można pogrzać wcześniej w opiekaczu lub piekarniku.

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Orzechy

Wegetariańskie

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Orzechy

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 4 bajgle,
  • - 150 g twarogu Mazurski Smak,
  • - 2 łyżki śmietany Łaciata 18%,
  • - 1 łyżka cukru,
  • - 1 gruszka,
  • - 4 łyżeczki miodu,
  • - 50 g orzechów włoskich

Przygotowanie

Krok 1

Twaróg wymieszać widelcem razem ze śmietaną i cukrem.



Krok 2

Orzechy włoskie uprażyć na suchej patelni, uważając, by się nie przypaliły. Następnie niedbale posiekać.



Krok 3

Gruszkę umyć, osuszyć, przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne. Pokroić w plastry.



Krok 4

Bajgle przekroić na pół. Jedną stronę posmarować twarożkiem, następnie położyć plastry gruszki. Każdy bajgiel polać łyżeczką miodu (jeśli miód nie ma płynnej konsystencji, można podgrzać go chwilę w mikrofali). Całość posypać orzechami włoskimi. Przykryć drugą kromką.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.