Naleśniki z serkiem z cebulą i szczypiorkiem

Autor:

Oleksandra

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Ciasto

  • 2 pełni szklanka mąki pszennej,
  • 3 średnie jajka,
  • 1 szklanka mleka Łaciate,
  • 1 szklanka wody,
  • 1 łyżka oleju roślinnego,
  • szczypta soli

Nadzienie

  • 600 g (4 szt.) Serek puszysty Łaciaty z cebulą i szczypiorkiem

Przygotowanie

Krok 1

Do miski wsyp 2 szklanki mąki pszennej (używam zazwyczaj mąki pszennej tortowej lub mąki uniwersalnej). Wbij trzy średniej wielkości jajka i wlej szklankę mleka oraz szklankę wody. Dodaj szczyptę soli i wlej jedną łyżkę oleju roślinnego. Miksuj ciasto przez kilka minut na gładką masę, by pozbyć się ewentualnych grudek.



Krok 2

Rozgrzać patelnię (najlepiej teflonową). Dodać odrobinę oleju. Ciasto ponownie zamieszać. Chochelką wlać trochę ciasta na środek patelni i poruszając nią, rozprowadzić je po całej powierzchni. Smażyć ciasto .



Krok 3

Serek nakładamy na usmażone naleśniki zwijamy i podajemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.