Chipsy z pieczarek

Chipsy z pieczarek to alternatywa dla tradycyjnych chipsów. Są pyszne i oryginalne. Idealne na każde przyjęcie. Zaskocz swoich gości.

Osób: 2-4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 2-4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 10 większych pieczarek
  • - 1 szklanka mąki
  • - 1 szklanka mleka Łaciate
  • - 2 jajka
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżeczka chili
  • - 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • - olej do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

W misce rozbijamy jajka. Dodajemy mleko, przyprawy oraz przesianą mąkę. Mieszamy. Ciasto ma mieć gęstą konsystencję. Możemy dodać mąkę, jeśli jest za rzadkie. Odstawiamy na 10-15 minut.



Krok 2

Pieczarki czyścimy i kroimy w plastry 0,5 cm. Olej rozgrzewamy na głębokiej patelni. Każdy plaster pieczarki maczamy w cieście i wrzucamy na gorący olej. Smażymy na złoto. Następnie odsączamy na ręczniku papierowym.



Krok 3

Chipsy podajemy np. z sosem czosnkowym, pietruszkowym albo innym dodatkiem.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Ciasteczkowa Pani :)

Opublikowany: 2018-02-19 18:13:00

Pyszne chrupiące pieczarki, najlepiej smakują z sosem czosnkowym

Załącznik 0

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.