Chipsy z pieczarek to alternatywa dla tradycyjnych chipsów. Są pyszne i oryginalne. Idealne na każde przyjęcie. Zaskocz swoich gości.
Osób: 2-4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Jajko kurze
W misce rozbijamy jajka. Dodajemy mleko, przyprawy oraz przesianą mąkę. Mieszamy. Ciasto ma mieć gęstą konsystencję. Możemy dodać mąkę, jeśli jest za rzadkie. Odstawiamy na 10-15 minut.
Pieczarki czyścimy i kroimy w plastry 0,5 cm. Olej rozgrzewamy na głębokiej patelni. Każdy plaster pieczarki maczamy w cieście i wrzucamy na gorący olej. Smażymy na złoto. Następnie odsączamy na ręczniku papierowym.
Chipsy podajemy np. z sosem czosnkowym, pietruszkowym albo innym dodatkiem.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Ciasteczkowa Pani :)
Opublikowany: 2018-02-19 18:13:00
Pyszne chrupiące pieczarki, najlepiej smakują z sosem czosnkowym