Zupa ogórkowa z ziołami

Zupa ogórkowa z ziołami to zdrowe danie, które dzięki świeżym ogórkom i ziołom ma wyśmienity smak. Polecane dla każdego, zwłaszcza na imprezy i okoliczności. Warto wypróbować ten prosty sposób na świetną zupę.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 3 długie ogórki
  • - 2 cebule
  • - 2 łyżki masła
  • - 1 l naturalnego bulionu drobiowego
  • - 200 ml Śmietanki Łaciatej 18%
  • - 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 pęczek kopru
  • - 1 łyżka tymianku
  • - 1 łyżka kolendry
  • - 3 pokrojone w kostkę ziemniaki

Przygotowanie

Krok 1

Ogórki obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni roztapiamy masło, a następnie szklimy cebulę i ogórki. Dusimy 2 minuty.



Krok 2

Do bulionu drobiowego dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz ogórki i cebulę z patelni. Gotujemy. Dodajemy przyprawy.



Krok 3

Do zupy dodajemy śmietankę Łaciatą i mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody. Mieszamy. Gotujemy przez 10 minut. Dekorujemy drobno posiekanym koperkiem.



Dodaj komentarz

2 opublikowane komentarze

Stokrotka

Opublikowany: 2018-02-22 09:59:00

Przepyszna, polecam!

Załącznik 0

Odpowiedz

KUCHARECZKA

Opublikowany: 2018-03-19 08:38:00

Pyszna zupa.

Załącznik 0

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.