Zupa ogórkowa z ziołami to zdrowe danie, które dzięki świeżym ogórkom i ziołom ma wyśmienity smak. Polecane dla każdego, zwłaszcza na imprezy i okoliczności. Warto wypróbować ten prosty sposób na świetną zupę.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Ogórki obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni roztapiamy masło, a następnie szklimy cebulę i ogórki. Dusimy 2 minuty.
Do bulionu drobiowego dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz ogórki i cebulę z patelni. Gotujemy. Dodajemy przyprawy.
Do zupy dodajemy śmietankę Łaciatą i mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody. Mieszamy. Gotujemy przez 10 minut. Dekorujemy drobno posiekanym koperkiem.
Dodaj komentarz
2 opublikowane komentarze
Stokrotka
Opublikowany: 2018-02-22 09:59:00
Przepyszna, polecam!
KUCHARECZKA
Opublikowany: 2018-03-19 08:38:00
Pyszna zupa.