Chleb pszenny z serkiem i oliwkami

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Śniadanie

  • 2,5 szkl mąki pszennej,
  • 80 g serka śmietankowego z oliwkami Łaciaty
  • 20 sztuk zielonych oliwek,
  • 1 op suszonych drożdży ( 7 g ),
  • 1 szkl ciepłej wody,
  • 1 łyżeczka soli himalajskiej różowej,
  • 2 łyżki oleju,
  • 5 łyżek sezamu białego,
  • keksówka 22 x 8 x 7,
  • papier do pieczenia,
  • zimna woda do posmarowania chleba

Przygotowanie

Krok 1

Oliwki kroimy w kosteczkę. Do miski wsypujemy sypkie składniki i wlewamy ciepłą wodę i olej. Dodajemy serek śmietankowy i pokrojone oliwki, zagniatamy ciasto na chleb.



Krok 2

Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut. Po tym czasie ciasto ponownie zagniatamy i przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.



Krok 3

Ponownie miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na kolejne 30 minut. Po tym czasie ciasto smarujemy zimną wodą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.



Krok 4

Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 1 godzinę. Upieczony chleb wyjmujemy z blaszki i studzimy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.