Roladki są idealnym daniem dla całej rodziny. Nie wymagają dużo pracy, ani dużo składników - a efekt jest fantastyczny.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Filety z kurczaka myjemy, osuszamy i lekko rozbijamy. Posypujemy solą i curry. Na środku każdego fileta wykładamy po 2 plastry sera, a następnie zwijamy w roladki.
Podsmażamy na rozgrzanym oleju, a następnie dusimy 15 minut. Roladki przekładamy na blachę i polewamy sosem, który powstał podczas duszenia. Wykładamy resztę sera i zapiekamy, aż ser się rozpuści.
Przygotowujemy sos: pieczarki czyścimy i kroimy w plastry, a następnie dusimy na maśle. Do tego dolewamy 1 litr wody, dodajemy przyprawy. Mąkę mieszamy z 50 ml wody i wlewamy do sosu.
Wszystko zagotowujemy, a gdy zacznie gęstnieć, dolewamy śmietankę Łaciatą. Tak przygotowanym sosem polewamy roladki. Dekorujemy natką pietruszki.
Roladki możesz zawinąć i obwiązać nitką lub użyć do tego wykałaczki.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Danuta Piecyk
Opublikowany: 2018-05-07 09:33:00
Na niedzielny obiad jak znalazł. Pychota.
Odpowiedz