Zupa mleczna z dyni

Zupa mleczna z dyni to proste w przygotowaniu danie. Chociaż jego przygotowanie zajmuje trochę czasu, to efekt końcowy jest bardzo zadowalający. Dynia nadaje zupie charakterystycznego smaku. To potrawa dla każdego.

Danie: Zupy, Śniadanie

Osób: 5

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Zupy, Śniadanie

Osób: 5

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 pomarańczowa dynia
  • - 2 l mleka
  • - 1 łyżka cukru waniliowego
  • - 4 łyżki cukru

Przygotowanie

Krok 1

Dynię obieramy, ze środka wydrążamy nasiona. Następnie miąższ dyni kroimy w kostkę, przekładamy do garnka, lekko podlewamy wodą i dusimy, aż będzie miękka. Miksujemy.



Krok 2

Mleko gotujemy przez 10 minut, a następnie dodajemy zmiksowaną wcześniej dynię. Lekko mieszamy i gotujemy jeszcze przez kilka minut.



Krok 3

Aby zupa miała lepszy smak, dodajemy do niej cukier i cukier waniliowy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.