Zupa mleczna z dyni

5.00
Oceń przepis:
Czas

Powyżej 1h

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

5

Alergeny pokarmowe:

Białko mleka krowiego

Składniki

Składniki:

- 1 pomarańczowa dynia

- 2 l mleka

- 1 łyżka cukru waniliowego

- 4 łyżki cukru

Przygotowanie

Krok 1
  • Dynię obieramy, ze środka wydrążamy nasiona. Następnie miąższ dyni kroimy w kostkę, przekładamy do garnka, lekko podlewamy wodą i dusimy, aż będzie miękka. Miksujemy.
Krok 2
  • Mleko gotujemy przez 10 minut, a następnie dodajemy zmiksowaną wcześniej dynię. Lekko mieszamy i gotujemy jeszcze przez kilka minut.
Krok 3
  • Aby zupa miała lepszy smak, dodajemy do niej cukier i cukier waniliowy.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0