Chlebek czosnkowy

Nie masz pomysłu na kolację dla przyjaciół? Mamy na to sposób!

Danie: Kolacja

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie: Kolacja

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 bagietka
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 cytryny
  • natka pietruszki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Do miseczki przeciśnij przez praskę czosnek. Dodaj oliwę z oliwek, pietruszkę, przyprawy oraz sok z cytryny.



Krok 2

Natnij bagietkę, a następnie posmaruj nacięte miejsca sosem czosnkowym. Piecz w piekarniku w 160°C przez ok. 20 minut. Podawaj udekorowane pietruszką.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.