W dużej misce wymieszaj śmietanę i sok z limonki. Dopraw solą i czarnym pieprzem. Odłóż połowę sosu do innej miski, do podania.
Papryczkę jalapeño przekrój wzdłuż na pół. Posiekaj drobno 1 połowę, a drugą zostaw na później. Kapustę posiekaj drobno. Cebulę pokrój w cienkie plasterki.
Do dużej miski wrzuć papryczkę jalapeño, kapustę i cebulę. Dodaj połowę masy śmietanowej. Wymieszaj dokładnie.
Filety z tilapii pokrój w paski, a następnie dopraw je solą i pieprzem.
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Wrzuć drugą połówkę papryczki jalapeño. Dodaj pokrojoną rybę i smaż przez ok. 5-6 min. Ryba ma być złotobrązowa i ma się łatwo rozpadać. Wyjmij połówkę jalapeño.
Podgrzej tortille w kuchence mikrofalowej, aż będą ciepłe, przez ok. 20-30 sekund.
Rybę podawaj w podgrzanych tortillach wraz z porcją surówki z kapusty. Na koniec polej pozostałą śmietaną i posyp posiekaną kolendrą. Smacznego!
Dodaj komentarz