Chłodnik arbuzowo-truskawkowy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 600 g miąższu arbuzowego
  • 200 g truskawek
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżka posiekanej świeżej bazylii
  • 2 łyżki posiekanej świeżej mięty
  • 100 g ulubionego sera pokrojonego w kostkę

Przygotowanie

Krok 1

Truskawki myjemy. Z arbuza wyciągamy miąższ, dzielimy go na mniejsze kawałki.
Do blendera wkładamy wszystkie składniki poza kilkoma listkami mięty, które zostawiamy do dekoracji.
Miksujemy składniki w blenderze, a następnie chłodzimy całość w lodówce. Przed podaniem dodajemy ulubiony ser. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.