Bardzo prosta sałatka z awokado i pestkami granatu

Połączenie tych trzech składników wystarczy, aby potrawa była zastrzykiem energii i witamin. Sałatka jest zdrowa, pyszna, szybka i bardzo prosta. Wystarczy chwila, aby zachwycić gości oryginalną.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 2-4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 2-4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 paczka ulubionej sałaty
  • - 2 dojrzałe awokado
  • - pestki z 1 granatu
  • - ¼ cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Sałatę płuczemy i osuszamy. Wkładamy po porcji na talerz. Kiedy umyjemy awokado pod bieżącą wodą i obierzemy ze skórki, kroimy je na mniejsze części. Dodajemy awokado na talerze.



Krok 2

Z granatem będzie nieco trudniej, ponieważ trzeba go przepołowić, a pestki wydobyć za pomocą noża, którym mocno uderzamy połówkę granatu skierowaną pestkami do dołu, znajdującą się nad miską z sałatką.



Krok 3

Następnie przygotowaną sałatkę należy skropić sokiem z cytryny do smaku.



Wskazówki

Sałatki nie musimy doprawiać przyprawami, sok z cytryny i pestki granatu nadadzą jej wyrazistego smaku.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.