Połączenie tych trzech składników wystarczy, aby potrawa była zastrzykiem energii i witamin. Sałatka jest zdrowa, pyszna, szybka i bardzo prosta. Wystarczy chwila, aby zachwycić gości oryginalną.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 2-4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Fit
Sałatę płuczemy i osuszamy. Wkładamy po porcji na talerz. Kiedy umyjemy awokado pod bieżącą wodą i obierzemy ze skórki, kroimy je na mniejsze części. Dodajemy awokado na talerze.
Z granatem będzie nieco trudniej, ponieważ trzeba go przepołowić, a pestki wydobyć za pomocą noża, którym mocno uderzamy połówkę granatu skierowaną pestkami do dołu, znajdującą się nad miską z sałatką.
Następnie przygotowaną sałatkę należy skropić sokiem z cytryny do smaku.
Sałatki nie musimy doprawiać przyprawami, sok z cytryny i pestki granatu nadadzą jej wyrazistego smaku.
Dodaj komentarz