Kluseczki z serem z mąki razowej

Autor:

Śnieżynka

Do miski wsypać mąkę, dodać mąkę ziemniaczaną i wymieszać. Następnie dodać pokruszony widelcem lub przemielony w maszynce ser twarogowy, jajko, odrobinę soli i szybko zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość 1-1,5 cm, pokroić w 3 cm paski a następnie w trójkąty. Partiami wkładać do wrzącej osolonej wody i gotować 1-2 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Wyjąć łyżką cedzakową, włożyć na talerze. Podawać oprószone cynamonem i polane syropem klonowym.

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 10 dag mąki razowej pszennej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 20 dag sera twarogowego
  • 1 jajko
  • Sól
  • Cynamon mielony
  • Syrop klonowy

Przygotowanie

Krok 1

Do miski wsypać mąkę, dodać mąkę ziemniaczaną i wymieszać.



Krok 2

Następnie dodać pokruszony widelcem lub przemielony w maszynce ser twarogowy, jajko, odrobinę soli i szybko zagnieść ciasto.



Krok 3

Rozwałkować na grubość 1-1,5 cm, pokroić w 3 cm paski,a następnie w trójkąty.



Krok 4

Partiami wkładać do wrzącej osolonej wody i gotować 1-2 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Wyjąć łyżką cedzakową, włożyć na talerze.



Krok 5

Podawać oprószone cynamonem i polane syropem klonowym.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.