Chłodnik z awokado

Autor:

Beata U.

Danie: Zupy

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Zupa krem

  • 2 sztuki awokado,
  • 500 ml jogurtu greckiego,
  • sok z jednej limonki,
  • garść natki pietruszki,
  • 1 litr bulionu warzywnego,
  • 1 sztuka rzodkiewki,
  • granat - wedle uznania,
  • sól i pieprz do smaku,
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie


Awokado obieramy i w blenderze umieszczamy. Resztę składników (jogurt, sok z limonki, zimny bulion) dodajemy. Solimy, pieprzymy i na jednolitą masę blendujemy. Na co najmniej godzinkę do lodówki wstawiamy, a w tym czasie rzodkiewkę w kosteczkę kroimy, natkę pietruszki też rozdrabniamy. Potem chłodnik nalewamy do łupiny z arbuza, (by zaskoczyć rodzinkę kreatywnością) i wierzch rzodkiewką, granatem i pietruszką przyozdabiamy. Rozkosz dla oczu i żołądka w jednym miejscu – mamy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.