Placki warzywno-mięsne

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 czerwona cebula
  • 0,5 brokułu
  • 20 dag ugotowanego mięsa z kurczaka
  • 10 dag pieczarek
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
  • Pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka przyprawy do zup w płynie
  • Sól do smaku
  • ½ łyżeczki cukru
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki majonezu
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Do miski wbić jajka, wymieszać z przyprawą uniwersalną, pieprzem, solą i przyprawą do zup w płynie. Ugotowane mięso obrać od kości, pokroić na kawałeczki. Brokuł włożyć do wrzącej wody z dodatkiem soli i cukru i ugotować na półmiękko, wyjąć z wody, ostudzić, pokroić. Mięso i brokuł włożyć do miski z jajkami, wsypać posiekaną czerwoną cebulę i pieczarki.





Krok 2

Dodać obie mąki, majonez i wymieszać.





Krok 3

Na rozgrzany olej wkładać porcje ciasta i z obu stron smażyć rumiane placuszki.





Wskazówki

Usmażone wyłożyć na papierowy ręcznik, osączyć.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.