Sałatka jarzynowa z jogurtem naturalnym i koperkiem

Autor:

Ania321

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Składki:

  • 3 ziemniaki
  • ¼ dużego selera korzeniowego
  • 2 pietruszki
  • 4-5 marchwi
  • Jabłko
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 150 g zielonych pomidorów (konserwowych)
  • 1 duży pęczek koperku świeżego
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Warzywa umyć i gotować w skórkach w osolonej wodzie przez około 20 minut, aż będą miękkie, ale nierozgotowane. Odcedzić.



Krok 2

Gdy warzywa ostygną obrać je i pokroić w kostkę. Wrzucić do dużej miski.



Krok 3

Dodać groszek konserwowy odsączony z zalewy.



Krok 4

Jabłko obrać, pokroić w kostkę i wrzucić do reszty składników.



Krok 5

Dodać pokrojone w kostkę konserwowe zielone pomidory. Wymieszać wszystkie składniki.



Krok 6

Dodać jogurt naturalny, majonez oraz musztardę. Dokładnie wymieszać, aby składniki dobrze połączyły się z jogurtem. Przyprawić do smaku pieprzem i solą.



Krok 7

Na końcu dodać posiekany koperek i jeszcze raz wymieszać.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.