Chłodnik z rzodkiewką i bobem

Autor:

Danuta Piecyk

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Ze śmietanką

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Ze śmietanką


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 łyżki koncentratu - barszcz
  • 3 szkl. kefiru
  • 1 szkl. śmietanki Łaciata 18 %
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 2 jajka
  • 1 ogórek świeży
  • 1 szklanka bobu
  • Koperek świeży
  • Sól i pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Wymieszać kefir ze śmietanką Łaciatą i koncentratem.



Krok 2

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroić na połowę.



Krok 3

Ogórka obrać, zetrzeć na tarce. Rzodkiewki opłukać, zetrzeć. Koperek opłukać, drobno pokroić.



Krok 4

Bób dokładnie opłukać, wrzucić na osolony wrzątek, gotować młody bób ok. 15 minut. Następnie odsączamy, studzimy i obieramy ze skórki.



Krok 5

Wszystkie składniki połączyć, dokładnie wymieszać. W razie potrzeby, doprawić solą i pieprzem, schłodzić w lodówce.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.