Kotlety mielone kojarzą się raczej z mięsem wołowym lub wieprzowym. Jednak wersja drobiowa jest równie smaczna i warto ją wypróbować. Delikatne kotleciki drobiowe z pieczarkami to świetny pomysł na rodzinny obiad.
Danie: Obiad
Osób: 6
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
300 g pieczarek kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy dość drobno. Pieczarki i cebulę podsmażamy delikatnie.
Mięso mielone z kurczaka łączymy z jajkiem, pieczarkami, cebulą i przyprawami.
Formujemy niewielkie kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju na patelni z obu stron, aż do zarumienienia.
Pozostałe pieczarki również kroimy w plasterki i obsmażamy na maśle. Podajemy jako „sos” do kotletów.
Dodaj komentarz