Warzywno-owocowa sałatka to niezwykłe połączenie, które podziała na twoje zmysły. Słodka gruszka ukoi podniebienie, a kompozycja kolorystyczna pozwoli nacieszyć się nią zanim jej spróbujesz.
Danie: Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Fit
Gruszki umyć, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazdo z nasionami i pokroić na drobną kostkę. Następnie wsypać do miski i skropić sokiem z cytryny, aby zapobiec brązowieniu owoców.
Jarmuż dokładnie oczyścić, wyciąć twarde łodygi i pokroić na małe kawałki. Następnie sparzyć wrzątkiem i dodać do miski z gruszkami.
Następnym krokiem w przygotowaniu naszej sałatki jest dodanie jagód i nasion dyni. Nasiona można dodać w całości lub posiekane.
Ostatnim krokiem jest przygotowanie sosu. W małej szklance należy wymieszać wszystkie składniki (musztardę, sok z cytryny, oliwę z oliwek/olej rzepakowy i miód płynny/syrop klonowy). Tak przygotowanym sosem polewamy naszą sałatkę i dokładnie mieszamy.
Dodaj komentarz