Sos ranczerski z jogurtu, majonezu i musztardy z czosnkiem

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 3-4 łyżki szklanki majonezu
  • Szklanka jogurtu naturalnego
  • 1-2 ząbki zmiażdżonego czosnku
  • Kilka drobno posiekanych młodych cebulek
  • 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1-2 łyżki posiekanego koperku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • Łyżka octu winnego lub 2-3 łyżki soku z cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Czosnek przepuszczamy przez praskę lub miażdżymy, zioła drobno siekamy.



Krok 2

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, najlepiej w słoiku z przykrywką i odstawiamy do lodówki, by przegryzły się ze sobą.



Wskazówki

Sos można przechowywać w lodówce.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.