Wiosenna ciabatta z mozzarellą

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • Pieczywo Ciabatta
  • ser mozzarella Mlekpol
  • suszona bazylia
  • suszone oregano
  • papryka chili w płatkach
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • cytryna
  • świeża bazylia
  • pomidor malinowy
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie

Krok 1

Pomidora malinowego sparz niewielką ilością gorącej wody. Pokrój na grubsze plasterki. Świeżą bazylię umyj i osusz ręcznikiem papierowym.



Krok 2

Mozzarellę pokrój na grubsze plastry. W szklance przygotuj sos: oliwa z oliwek, suszone oregano, suszona bazylia, płatki chili, sól, pieprz, papryka słodka, kilka kropel wyciśniętej cytryny. Wymieszaj do połączenia składników.



Krok 3

Spód ciabatty wyłóż listkami świeżej bazylii, następnie połóż mozzarellę i plastry pomidora, polej wcześniej przygotowanym sosem. Na wierzch ponownie dodaj liście świeżej bazylii. Tak przygotowane pieczywo nadaje się do spożycia zarówno na ciepło jak i zimno, w zależności od preferencji. Smacznego! ;)



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.