W misce zagnieć mąkę z jajkiem i masłem. Dodaj śmietanę i nadal ugniataj. Ciasto zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na co najmniej godzinę.
Cebule pokrój w drobną kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę i smaż je na patelni z olejem na średnim ogniu. Zwiększ moc palnika i dodaj indyka. Dopraw suszonym chili w płatkach. Paprykę pokrój w kostkę i dodaj na patelnię razem z fasolą, kukurydzą, papryką wędzoną słodką i pieprzem ziołowym. Gotowy farsz odstaw do ostygnięcia. Ser Złoty Mazur oraz mozzarellę pokrój w kostkę i dodaj do farszu.
Ciasto rozwałkuj i wykrój z niego kółka. Na każdym kółku ułóż trochę farszu i sklej boki. Pierogi włóż do nagrzanego piekarnika ustawionego na program góra-dół na 190°C. Piecz przez 15-20 minut. Gotowe empanadas podawaj z liśćmi sałaty i dipem śmietanowym. Smacznego!
Dodaj komentarz