Chrupiące keto chipsy z sera

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ok. 8 -10 plastrów sera Gouda w plastrach Mlekpol bez laktozy
  • 50 g tartego sera Jantar Mlekpol
  • spora szczypta mielonej pikantnej papryczki
  • szczypta pieprzu ziołowego
  • 0,5 łyżeczki suszonego tymianku lub ziół prowansalskich
  • Dip śmietanowy z czosnkiem i ziołami typu crème fraiche Mlekpol

Przygotowanie

Przygotowanie:

Na dużą blachę połóż podwójny arkusz papieru do pieczenia lub matę silikonową.
Plastry sera przekrój na pół, rozłóż w równych odległościach. Z wierzchu posyp tartym serem Jantar oraz przyprawami. Pamiętaj - im cieńsza warstwa sera, tym chipsy będą bardziej chrupiące.
Blachę z serem wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 °C i piecz przez ok. 5-7 minut, aż ser się rozpuści i zarumieni.
Gotowe chipsy wystudź i podawaj z ulubionym dipem śmietanowym. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.