Opiekany sandwich z serem i szynką

To pomysł na ciepłą kanapkę. Rozpuszczony i ciągnący się ser z dodatkiem szynki, to idealny pomysł na sycące śniadanie. Przepis jest szybki i prosty w wykonaniu.

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 8 kromek chleba tostowego
  • 4-8 plastrów sera żółtego
  • 4-8 plastrów szynki

Przygotowanie

Krok 1

Na 4 kromki układamy plastry szynki i sera. Przykrywamy pozostałymi kromkami.



Krok 2

Rozgrzewamy patelnię grillową i układamy na niej sandwiche. Opiekamy z każdej ze stron, aż ser się rozpuści. Podajemy.



Wskazówki

Na patelnię możemy dodać odrobinę masła i na nim opiekać tosty.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.