Chrupiące naleśniki z makaronem

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 szklanki makaronu jajecznego
  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki tartej mozzarelli Mlekpol
  • 1/3 szklanki kukurydzy
  • 1/3 szklanki czerwonej papryki
  • 1/3 szklanki brokułów
  • 1/2 łyżeczki soli
  • oliwa z oliwek
  • ulubiony dip śmietanowy Mlekpol

Przygotowanie

Krok 1

Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Paprykę umyj i pokrój w kostkę. Brokuły posiekaj drobno.



Krok 2

W dużej misce wymieszaj makaron, roztrzepane jajka, mozzarellę, odsączoną kukurydzę, paprykę, brokuły i sól.



Krok 3

Rozgrzej 1 łyżkę oliwy na dużej patelni na średnim ogniu.



Krok 4

Nakładaj porcje mieszanki makaronowej na patelnię, formując placki (około 1/4 szklanki na placek).



Krok 5

Smaż placki przez około 3 minuty z każdej strony, aż będą złociste i chrupiące.



Krok 6

Podawaj na ciepło z dipem śmietanowym. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.