Ciasteczka kruche orkiszowe

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Ciasto

  • 100 g masła klarowanego Łaciatego nie z lodówki ,
  • 1 jajo,
  • 1/3 szklanki ksylitolu zmielonego na puder,
  • 220 g mąki białej orkiszowej,
  • 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia ,
  • 6 wegańskich krówek

Przygotowanie

Krok 1

Masło klarowane miksujemy z ksylitolem na miękką masę, następnie dodajemy jajo i ponownie miksujemy. W innej misce łączymy suche składniki i mieszamy, następnie łączymy suche składniki z mokrymi. Mieszamy, z powstałego ciasta robimy małe kuleczki. Rozpłaszczamy, kładziemy połowę lekko rozgniecionej krówki przykrywamy drugą rozpłaszczoną kuleczką, łączymy. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika 160C na 13 minut. Podajemy posypane zmielonym ksylitolem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.