Aromatyczny, przepięknie pachnący ziołami comber jagnięcy, który zachwyci każdego. Tradycyjny, a zarazem bardzo prosty. Z minimalną ilością dodatków.
Danie: Obiad
Osób: 6
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Mięso myjemy i dokładnie osuszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie układamy w naczyniu żaroodpornym. Czosnek obieramy i ścieramy. Comber polewamy roztopionym tłuszczem, dodajemy starty czosnek, rozmaryn i tymianek.
Nagrzewamy piekarnik do temperatury 190 stopni i pieczemy w nim comber przez ok. 1 godzinę. W czasie pieczenia polewamy sosem własnym, aby pieczeń nie wyszła sucha.
Następnie wyjmujemy mięso na talerz, a sos zagęszczamy mąką. Dodajemy również przecier pomidorowy. Podajemy z pieczonymi ziemniakami polanymi sosem.
Dodaj komentarz