Pyszne, mięciutkie, soczyste krewetki podane z imbirem, kiełkami fasoli mung, sezamem i chilli – tego trzeba spróbować! Stir-fry z krewetkami to hit!
Danie: Kolacja
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Soja, Sezam
Makaron ryżowy gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krewetki oczyszczamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Paprykę i cebulę kroimy w paseczki. Brokuła dzielimy na różyczki. Szczypiorek kroimy. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Rozgrzewamy maslo na patelni. Dodajemy czosnek i cebulę, a następnie krewetki, paprykę, brokuła, marchew, chilli i imbir. Dusimy około 5 minut. Po tym czasie dosypujemy sezam i dodajemy makaron ryżowy. Smażymy razem przez 1 minutę. Dodajemy szczypiorek, kiełki fasoli mung i sos sojowy.
Dodaj komentarz