Ciasteczka owsiane bez pieczenia

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 75 g płatków owsianych
  • - 125 ml mleka Łaciate
  • - 75 g masła Mazurski Smak
  • - 75 g cukru trzcinowego
  • - 50 g masła orzechowego
  • - 2 płaskie łyżki gorzkiego kakao
  • - szczypta cynamonu

Przygotowanie

Przygotowanie:

Do rondelka wrzucić masło, cukier trzcinowy, kakao i mleko, całość podgrzać i mieszać do rozpuszczenia cukru, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować jeszcze przez około minutę. Zdjąć z ognia, dodać płatki owsiane i masło orzechowe. Ponownie wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Masę nakładać po łyżce i formować okręgi. Odłożyć na około 30 minut w chłodne miejsce aby ciastka zastygły.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.