Wyborna zupa serowa na bazie sera cheddar z dodatkiem czosnku i salami. Pięknie się prezentuje i rewelacyjnie smakuje. Z powodzeniem możemy podać ją podczas ważnych uroczystości.
Danie: Zupy, Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, a następnie lekko obsmażamy na maśle. Salami kroimy na bardzo cienkie plasterki i dodajemy do czosnku.
Czosnek z salami zalewamy bulionem, przyprawiamy i dusimy ok. 5 minut. Po tym czasie dodajemy starty cheddar (zostawiamy trochę do dekoracji) i śmietankę Łaciatą wymieszaną z mąką. Mieszamy i podgrzewamy, aż ser się rozpuści.
Podajemy z grzankami i resztą startego sera.
Do śmietanki Łaciatej i mąki dodajemy chochlę gorącej zupy, mieszamy i dopiero wtedy całość wlewamy do garnka – żeby śmietanka się nie zważyła.
Dodaj komentarz