Ciasteczka owsiane z dynią i bakaliami

Autor:

Śnieżynka

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 10 dag masła Łaciate
  • ⅔ szkl. płatków owsianych
  • ⅔ szkl. musu z pieczonej dyni Hokkaido
  • 10 dag mąki tortowej
  • 10 dag mąki kokosowej
  • 3 łyżki wiórek kokosowych
  • 1 żółtko
  • 3 łyżki miodu
  • 3 łyżki cukru trzcinowego
  • ½ łyżeczki amoniaku
  • ½ szkl. rodzynek i suszonej żurawiny
  • 5 dag czekolady

Przygotowanie

Krok 1

Mąki wymieszać z płatkami owsianymi i wiórkami kokosowymi.



Krok 2

Masło rozpuścić, ostudzić, dodać żółtko, miód, cukier trzcinowy, mus z dyni, amoniak, wymieszać. Następnie połączyć z mąką, wsypać rodzynki i suszoną żurawinę, wyrobić ciasto.



Krok 3

Formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, spłaszczyć dnem szklanki. Blaszkę z ciasteczkami włożyć do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec na złoty kolor.



Krok 4

Upieczone ostudzić na kratce, polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.